Новини

Всім вітання! Тут ви знайдете найсвіжіші новини та інформацію про нашу ролерську школу, а також дізнаєтесь які існують стилі катання, що необхідно, щоб навчитися котитися: види роликів, захист для роллера — налокотники, шоломи та інші аксесуари роллера. А також ви дізнаєтеся, які вікові групи йде набір, і в чому різниця груп і багато чого цікавого, пов'язаного з катання на роликах від А до Я....

— З чого складаються ковзани на роликах? —

Роликові ковзани - олімпійський вид спорту, спеціальні ковзани, черевики з прикріпленими до них рамами, в яких закріплено від двох до п'яти (і навіть шести) коліс, призначені для пересування по твердій рівній поверхні, рідше по бездоріжжю, аналогічно пересування по льоду на традиційних кінь . Використовуються як спортивний інвентар для занять фітнесом та активного відпочинку.

Історія створення

Перший запис про використання роликових ковзанів датується 1743 роком. Сталося це у Лондоні, ім'я винахідника невідоме. Перша задокументована демонстрація роликових ковзанів із металевими колесами відбулася 1760 року. Свій винахід представив Джон Джозеф Мерлін (John Joseph Merlin). На жаль, конструкція була недосконалою: винахід майстра виявився практично некерованим. І прямо під час балу Мерлін в'їхав у велике дзеркало. Постраждали і дзеркало, і сам винахідник. Публіка визнала новинку травмонебезпечною і не побажала покататися на такому снаряді.
Перший патент на роликові ковзани був отриманий у Франції в 1819 М. Птібле (M. Petitbled).

Роликові ковзани на початку ХІХ століття були схожі на сучасні. Ковзани з попарним розташуванням коліс, двополозні (квади), вперше з'явилися в 1863 в Нью-Йорку і були розроблені Джеймсом Леонардом Плімптон (англ. James Leonard Plimpton). Перший публічний роллердром був відкритий за підтримки Плімптона у 1866 році в Ньюпорті. Саме ця конструкція ковзанів залишалася домінуючою майже до кінця XX століття.

У 1876 році Вільям Баун (William Bown) розробив та запатентував прообраз сучасних коліс для роликів: колесо містило 2 підшипники та вісь. Тоді ж у 1876 році було запатентовано перше гальмо для роликових ковзанів. Подібна конструкція гальма і досі використовується на двополозних моделях.

 

Будова роликових ковзанів


Роликові ковзани складаються з наступних частин:

 

Внутрішник (англ. liner) — м'який чобіток, що фіксує ногу всередині черевика. Внутрішній відсутня на фітнес- та інших видах роликів з цілісним черевиком.


Черевик (англ. shell) — основна частина роликового ковзана, до якого кріпиться рама.


Манжета або Каф (англ. cuff) — система підтримки та фіксації гомілкостопа. Має напівкруглу форму та кріпиться до черевика. Зазвичай виготовляється із пластику або вуглепластику (карбону). Може бути відсутнім на професійних моделях (бігових роликах) або мати масивну будову для найкращої фіксації та підтримки ноги на агресивних роликах.


Бакля (англ. buckle) — частина кафа, пластиковий ремінь із зубчиками, який використовується для фіксації манжети. Для надання жорсткості черевика та найкращої фіксації в деяких моделях роликових ковзанів може бути додатково встановлена на черевик і замінювати п'ятковий ремінь.


П'ятковий ремінь (англ. strap) — ремінь, що кріпиться до черевика і фіксує п'яту. Зазвичай виготовлений із «липучки», рідше у вигляді баклі.


Рама (англ. frame) — це пластикова, металева і іноді карбонова (вуглепластикова) конструкція, що несе, з одного боку прикріплена до черевика, а з іншого до неї кріпляться колеса. Рама для роликів може бути знімною, або бути монолітною частиною черевика. Найчастіше зустрічаються знімні рами.


Колеса — поліуретанові колеса різної жорсткості. На дешевих чи дитячих роликах можна зустріти колеса із пластмаси. На роликах-позашляховиках ставлять пневматичні колеса. У колеса вставляються підшипники та втулки. Колеса кріпляться до рами осями.


Гальмо п'яти — гальмівна колодка. Зазвичай ставиться однією черевик. Буває пасивний (закріплений) або активний (гальмівна колодка опускається, коли ролик висувається вперед).


Черевики


Черевики можна розділити на жорсткі та м'які, високі та низькі, а також класифікувати за матеріалами, з яких вони виготовлені: вуглепластик (карбон).

 

М'який черевик (SoftBoot)
Черевики більшості роликів, призначених для спортивного катання, м'які. М'який черевик забезпечує достатню для більшості випадків керованість, до того ж він просто легший, ніж жорсткий. Основне його призначення – створювати відчуття комфорту у людей, яким повна фіксація ноги не потрібна. Більшість роликових черевиків є високими, тобто підтримують гомілковостоп від вигину вбік, що дозволяє запобігти розтягуванню. Є також і низькі черевики, верхня частина яких закінчується трохи вище за рівень щиколотки, злегка прикриваючи її збоку.

 

Жорсткий черевик
Жорсткий черевик добре «тримає» ступню. Жорсткий черевик робиться досить тісним, з твердого пластику з внутрішнім м'яким валенком (іноді він також називається лайнер, від англійського liner) і, завдяки цьому, добре фіксує ногу. Використовується в бігових роликах з низьким черевиком, де гомілковостоп не зафіксований і з м'яким черевиком просто не вдасться ефективно бігти, в слаломі, де підвищена фіксація ноги полегшує виконання особливо важких елементів, у фрискейті та агресиві черевиках, де потрібна підвищена міцність черевика елементів.

 

Каркасний черевик
Ці черевики, що нагадують на вигляд кріплення для сноуборду, складаються з пластикових кріплень, в яких закріплюється нога ролера, взута в кросівку. Існують фітнес-моделі роликів з таким черевиком, але особливої популярності набули агресивні ролики з черевиком такого роду (XSJado).

 

Низький черевик
Якщо це м'який черевик (SoftBoot), то висота краю черевика над щиколоткою 2-3 см, такі черевики називаються training, що передбачає, що він призначений для більш комфортного тренування спідскейтерів. Ролики з таким черевиком зазвичай оснащуються довгою рамою з колесами від 90 мм.

 

Біговий черевик є найнижчим і жорстким з перерахованих вище, тому вимагає ретельного підбору під ногу, і, як правило, наступного припасування. Найчастіше професійні бігові ролики виготовляються під спортсмена. Висота верхнього краю бігового черевика - трохи вище щиколотки. Сам черевик виготовляється з вуглепластику (іноді зі склопластику) з тонким прошарком 1-2 мм шкірозамінника (або мікрофібри) на внутрішній поверхні, для пом'якшення зіткнення з ногою. Гомілка в такому черевику абсолютно вільний і ніяк не фіксується, тому для катання в таких черевиках необхідна правильна техніка. У той же час, жорсткість фіксації стопи дозволяє більш точно позиціонувати коник при бігу, жорсткість підошви сприяє більш повній передачі зусилля, а вільний гомілковостоп полегшує рух ноги. До того ж вага такого черевика набагато нижча.

 

Рама

Матеріал та будова рами визначається стилем катання, що передбачається при виборі роликових ковзанів покупцем. Більшість фітнес-моделей рами незнімні, тому заміна рами неможлива. Зазвичай мають довжину 240-280 мм (у тому числі залежать від розміру ноги і відповідно черевика), виготовляються з пластику або алюмінію.