Новини

Всім вітання! Тут ви знайдете найсвіжіші новини та інформацію про нашу ролерську школу, а також дізнаєтесь які існують стилі катання, що необхідно, щоб навчитися котитися: види роликів, захист для роллера — налокотники, шоломи та інші аксесуари роллера. А також ви дізнаєтеся, які вікові групи йде набір, і в чому різниця груп і багато чого цікавого, пов'язаного з катання на роликах від А до Я....

- Роллер спорт  -

Роллер-спорт делится на группы, используемые спортсменами включает более десятка подвидов.

  Фристайл на роликах:

Фристайл-слалом (артистик-слалом, стайл-слалом, фигурный слалом) – выполнение последовательности разных технико-артистических элементов под музыку на ровной горизонтальной площадке, обставленной специальными конусами.

различают:

Классическое выступление – выполнение логически завершенного набора элементов синхронизированного с выбранной музыкой;

Слалом-баттл — соревнование, в котором несколько спортсменов в произвольной форме демонстрируют поочередное выполнение элементов, пытаясь выполнить более сложные элементы, чем соперники;

​​​

Спід-слалом (швидкісний слалом) – проїзд за мінімальний час на одній нозі доріжки з 20 конусів;

Слайди – виконання артистичного гальмування на одній або двох ногах або колесах;

Стрибки у висоту – виконання стрибка у висоту (на рівній площадці або з трампліну) з подоланням встановленої висоти або з виконанням у повітрі артистичних елементів (трюків);

Стрибки в довжину - подолання одним стрибком максимально можливої ​​відстані (на рівній площадці або стрибком з трампліну).

Спідскейтинг – подолання дистанції на треку або на шосе на якийсь час.

Фігурне катання на роликах – переміщення на роликах під музику з виконанням техніко-артистичних елементів (стрибки, обертання, розвороти). Розрізняють одиночне та парне фігурне катання.

Роллер-дербі – командний контактний спорт на треку. Завдання гравців вирватися вперед, долаючи оборону команди суперників.

Агресивне катання – трюкове катання, основним елементом якого є стрибки та ковзання на різних частинах роликового ковзана, які можуть доповнюватися виконанням акробатичних трюків у повітрі.

Стріт – катання у вуличних умовах з метою подолання перешкод у вигляді сходів, перил та парапетів. Ролери виконують різноманітні трюкові елементи. Популярними видами трюків є ковзання по граням та стрибки з перешкод.

Верт – катання в рампі з виконанням трюків. Шанувальники цього виду катання зазвичай виконують різні види вильотів з рампи, стійки на руках ковзання по краю рампи.

Гонки на лыжероллерах - разновидности забегов на время (эстафета, на выбывание, спринт), совершаемые на длинных двухколесных роликовых коньках (лижеролерах);

Летний биатлон – биатлон , в котором вместо лыж спортсмены преодолевают трассу на лыжероллерах.