Новини

Всім вітання! Тут ви знайдете найсвіжіші новини та інформацію про нашу ролерську школу, а також дізнаєтесь які існують стилі катання, що необхідно, щоб навчитися котитися: види роликів, захист для роллера — налокотники, шоломи та інші аксесуари роллера. А також ви дізнаєтеся, які вікові групи йде набір, і в чому різниця груп і багато чого цікавого, пов'язаного з катання на роликах від А до Я....

— Види роликових ковзанів —

На які нюанси слід звертати увагу при покупці роликових ковзанів? Буде добре, якщо ви вже знаєте, який тип роликів вам буде потрібно. У тому випадку, якщо ви вперше купуєте ковзани, тоді приділіть увагу наступним основним показникам, пов'язаних з вибором.

 

Ніколи не вибирайте продукцію невідомих виробників, не користуйтеся різними розпродажами на стихійних ринкових точках. А якщо ціна виявиться дивно заниженою, то це означає, що задоволення від катання на роликах буде не тривалим. До всього іншого, катання на неякісних ковзанах принесе шкоду здоров'ю ніг, і навіть відіб'є бажання підходити до роликових ковзанів.

У роликів буває:

М'який черевик: особливу увагу приділено комфорту їзди; 

Жорсткий черевик: ставка зроблена на досягнення результату. Завдяки вставкам з твердого пластика, такий черевик відмінно «тримає ногу»;

Низький черевик: призначений для швидкісного бігу (спідскейтінг).

Розглянемо ці типи роликів окремо:

Для агресивного катання - зроблені на основі черевиків з посиленою, жорсткою конструкцією на низькій рамі і невеликих колесах. На них розвинути велику швидкість не вдасться. На цих роликах зручно виконувати різні трюки. Купуючи такі ковзани потрібно мати хоча б початкові навички агресивного катання. Ці ролики малопридатні для навчання катанню.

Бігові - використовують для швидкісної їзди. Ними часто користуються спортсмени-професіонали для досягнення результатів. На таких ковзанах новачкові буде складно навчитися катанню, тому що швидкісні ролики сконструйовані таким чином, що вони не досить маневрені і призначені тільки для прямої їзди.

Ролики для ФСК - відмінно підходять для змішаного типу катання, для «полуагрессівного» способу їзди по місту, виконання різних трюків. На цих ковзанах можна розвивати досить велику швидкість. Ролики для ФСК підійдуть новачкам, бажаючим розвиватися в даному виді спорту і вчитися всім його премудростям.

Роликові ковзани «фітнес» - це найпоширеніший тип, призначений для невимушеного, комфортного катання, а також отримання позитивних емоцій від процесу їзди. Такий тип виробів найбільше підійде для самих маленьких любителів і новачків, а також вперше ставших на роликові ковзани.

Для слалому - такі ковзани експлуатують спортсмени для професійних занять, для виконання певних трюків. Ці ролики непридатні для навчання катанню.

Ось деякі відомі фірми, які гарно зарекомендували себе в роликовому спорті та на які варто звернути свою увагу: Powerslide, FR Skates, Seba, Flying Eagle, Rollerblade, Micro, K2, Fila, USD, Roces